Gepubliceerd op: 2 februari 2018

Tweedehands bromfiets nog niet ingeschreven?

Je bezit een tweedehands bromfiets dat in België in gebruik werd genomen vóór 31 maart 2014, maar je hebt het niet ingeschreven tijdens de regularisatieperiode die op 11 december 2017 werd beëindigd. Wat te doen?

Verzamel de goedkeuringsdocumenten van de bromfiets:

  • Het origineel Europees (CoC) of Belgisch gelijkvormigheidsattest (of duplicaat) of een duidelijk leesbare kopie;
  • Of een attest van verlies/diefstal van het gelijkvormigheidsattest afgeleverd door de Politie voor zover de bromfiets er ooit één gehad heeft.

Ga met je document naar een Bpost-kantoor. Zij zullen de technische gegevens van je bromfiets intoetsen en overmaken aan de DIV. 

  • Indien de overdracht van gegevens mislukt zou zijn, voeg dan het bewijs van verwerping door de informatica bij het formulier voor de aanvraag tot inschrijving dat je bij ons krijgt. Bezorg dat alles aan de DIV. 
  • Indien alles in orde is: u zal van Bpost een formulier voor de aanvraag tot inschrijving ontvangen dat u dient te vervolledigen, te ondertekenen en voor te leggen aan uw verzekeraar. Uw verzekeraar zal dan de inschrijving verwezenlijken via de toepassing WebDIV en zal u een fiche bezorgen met daarop de korte inhoud van de inschrijving.

De postbode bezorgt je daarna een kentekenplaat die je op de bromfiets bevestigt. Je betaalt hiervoor 42 euro aan de postbode.

Bewaar zorgvuldig het kentekenbewijs. Dit bestaat uit twee delen : één luik om thuis te bewaren en één om te bewaren bij de bromfiets.

Opgelet: de speed-pedelecs zijn een bijzonder geval.

De beslissing werd genomen om een bijkomend jaar toe te kennen voor de regularisatie van gebruikte speed-pedelecs.
Nog even geduld tot de reglementering daaromtrent aangepast is. Meer info volgt wanneer beschikbaar.
Indien geen Europese goedkeuring hebt voor je speed-pedelec neem je best de nodige stappen om een individuele goedkeuring te bekomen bij één van de Gewesten.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Kantoor Vandecasteele

Ezelstraat 82
8000 Brugge
RPR Gent, afdeling Brugge
Ondernemingsnummer 0428.566.784

050 35 25 16

info@kantoorvandecasteele.be

Nieuwsbrief