Gepubliceerd op: 18 januari 2019

Koopjes op het Autosalon…

De 97ste editie van het Autosalon vindt plaats in Brussels Expo van zaterdag 19 januari tot en met zondag 27 januari 2019. Het Autosalon is niet alleen het ideale moment om te profiteren van exclusieve aanbiedingen bij verschillende auto- en motordealers, maar dat geldt ook voor het onderschrijven van een autoverzekering.

Het is een traditie geworden dat de verzekeringsmaatschappijen ter gelegenheid van het autosalon met allerlei promoties naar buiten komen zoals een vermindering van de vrijstelling in omnium, versoepeling van de afschrijvingsperiode in omnium, kortingen omdat de auto uitgerust is met technische en digitale snufjes, extra waarborgen, …. Met andere woorden, voor elk wat wils.

We helpen je hier graag bij, zeker als je van plan bent een nieuwe wagen te kopen. Aarzel dus niet om met ons contact op te nemen.

Hoe zit het met de vrijstelling (ook wel franchise genoemd) in de omnium?

Een vaste vrijstelling of een Engelse vrijstelling?

Een ‘vaste’ vrijstelling betekent een vast bedrag, bv. X % van de cataloguswaarde, dat altijd voor je rekening is bij een ongeval in fout. Een ‘Engelse’ vrijstelling betekent dat één keer het schadebedrag hoger is dan bijvoorbeeld 1.000 Euro, de verzekeringsmaatschappij de volledige schadevergoeding voor haar rekening neemt.

Factuurwaarde of cataloguswaarde?

Bereken je de omniumverzekering op de factuurwaarde of cataloguswaarde?

De factuurwaarde is het bedrag dat je precies betaald hebt, de cataloguswaarde is de waarde zonder kortingen. Dit heeft een invloed op de berekening van de schadevergoeding bij totaal verlies.

Welke vergoeding bij totaal verlies?

Sommige maatschappijen lanceren een omniumverzekering  met x maanden zonder afschrijving bij een totaal verlies. Dat kan tot 36 maanden en zelfs meer gaan. Hier is het wel belangrijk om na te gaan wanneer men van een totaalverlies spreekt.

Bij maatschappij X is een totaalverlies wanneer de kosten van de herstelling de werkelijke waarde op het ogenblik van het schadegeval overschrijdt, bij maatschappij Y is dit wanneer de herstellingskosten de verzekerde waarde op het ogenblik van het schadegeval overschrijdt.

Omdat de werkelijke waarde in vele gevallen lager is dan de verzekerde waarde, zal maatschappij X vlugger een totaalverlies bepalen dan bijvoorbeeld maatschappij Y.

Sommige autoconstructeurs bieden 36 maanden zonder afschrijving aan op voorwaarde dat je je nieuwe wagen opnieuw bij hetzelfde merk koopt. Hierdoor ben je gebonden aan hetzelfde merk.

Op zoek naar de beste financiering voor je wagen?
  • Zowel voor nieuwe als tweedehandse motorvoertuigen.
  • Tot 110% van de waarde, ook bij een tweedehands.
  • Tot 84 maanden looptijd.
  • Een supersnel antwoord op je aanvraag, dikwijls de dag zelf nog.

Let op: Geld lenen kost ook geld.

Heb je vragen, aarzel niet om ons te contacteren.

Kantoor Vandecasteele

Ezelstraat 82
8000 Brugge
FSMA 023636A
RPR Brugge 0428.566.784

050 35 25 16

info@kantoorvandecasteele.be

Nieuwsbrief