Gepubliceerd op: 4 juni 2018

35.000 gestolen fietsen per jaar

Terwijl steeds meer Belgen adept worden van het stalen ros, telt de federale politie jaarlijks 35.000 fietsdiefstallen. Deze trend zet verzekeraars ertoe aan om specifieke polissen te ontwikkelen met een betere dekking van tweewielers.

Fietsen is nog nooit zo populair geweest: volgens de Groepering van fietsprofessionals worden er zo’n 500.000 fietsen per jaar verkocht in België. Waarvan een vijfde e-bikes.

De fietsverzekering dekt de diefstal van je fiets en/of alle eventuele materiële schade. Je kan hierbij kiezen uit verschillende formules: een basis fietsverzekering (diefstal) en een omnium fietsverzekering (diefstal en materiële schade). Beide zijn geldig in België en in het buitenland. De eerste vergoedt je in geval van diefstal of beschadiging indien je de fiets na diefstal terugvindt. De tweede zal daarnaast ook de schade in geval van ongeval dekken, zelfs indien je aansprakelijk bent. 

Een fietsbijstand of pechverhelping kan ook handig zijn als je veel en ver van huis fietst. Ze komen je 24/24 helpen voor een lekke band, gebroken ketting, lege batterij, enz...

Heb ik een verzekering nodig?

Een verzekering BA motorvoertuigen is enkel verplicht wanneer je e-bike harder dan 25 km/u kan rijden en het maximale vermogen van 250 watt overschrijdt. Dan behoort hij tot de categorie van de bromfietsen. 

De BA familiale komt van pas voor niet-elektrische fietsen of fietsen met elektrische trapondersteuning waarvan de maximumsnelheid onder de 25 km/u ligt (pedelec). Ze dekt schade veroorzaakt door de fietser aan derden, zoals een omvergereden voetganger of een gekraste auto. 

Contacteer ons voor meer info.

Kantoor Vandecasteele

Ezelstraat 82
8000 Brugge
RPR Gent, afdeling Brugge
Ondernemingsnummer 0428.566.784

050 35 25 16

info@kantoorvandecasteele.be

Nieuwsbrief