Gepubliceerd op: 8 juni 2020

De familiale verzekering, de verzekering met de ruimste waarborgen!

De familiale verzekering is wellicht de verzekering met de ruimste waarborgen tegen een zeer redelijke prijs. Wie er nog geen heeft, raden wij aan om er dringend één af te sluiten. Wie er wel één heeft en wil weten of de waarborgen aan zijn situatie aangepast zijn, kan best contact opnemen met ons kantoor.

Er bestaan veel goede redenen om een familiale verzekering af te sluiten. Deze verzekering komt tussen wanneer jij,  je gezinsleden, je huisdieren of bijvoorbeeld de kinderen van je familie die op vakantie komen, schade aanrichten aan derden. Voor de materiële schade is er een geïndexeerde vrijstelling voorzien van 263,74 euro. Sommige verzekeringsmaatschappijen betalen via hun pakketaanbod  de vrijstelling terug wanneer je meerdere contracten bij hen groepeert. Meestal is er ook een waarborg rechtsbijstand inbegrepen, maar je kan die ook laten opnemen in je globale rechtsbijstandsverzekering.

Enkele ‘niet alledaagse’ voorbeelden waar een familiale verzekering tussenkomt:

- Onderweg naar huis doe je nog vlug een boodschap en je laat je zoontje van acht jaar achter in de wagen. Net zoals mama of papa wil hij ‘autorijden’ en per ongeluk slaagt hij er in de handrem los te krijgen. De wagen bolt achteruit en botst tegen een andere wagen.

- Je zoontje of dochtertje van 10 doet ‘stoer’ en gooit vanop een brug met stenen naar de voorbijrijdende wagens.

- Je beschadigt geleend materiaal van je vriend (bv. skimateriaal). Mits een bijpremie kan dit gedekt worden in de familiale verzekering.

- Je weggewaaide tuinmeubelen richten schade aan bij de buurman.

-  Schade bij verkeerongevallen in fout met je elektrische fiets zijn eveneens verzekerd in de familiale verzekering.

-  Je kind veroorzaakt een ongeval op de weg naar en van de school. De schoolverzekering komt niet tussen, wel de familiale verzekering.

- Je hond bijt een kind. De kledijschade wordt vergoed (verminderd met de vrijstelling), de lichamelijke schade wordt vergoed zonder vrijstelling. Stampt je paard tijdens een wandeling de deur in van een geparkeerd voertuig, dan betaalt de familiale verzekering de schade aan de auto.

-  Als je niet-gekoppelde lichte aanhangwagen schade berokkent (bijvoorbeeld, wanneer hij van een helling op een andere auto botst), zal de familiale verzekering de schade vergoeden.

Je merkt het, een ‘ongeval’ is vlug gebeurd. Daarom is een familiale verzekering zo belangrijk. Voor meer info, neem gerust contact op met ons kantoor.

Kantoor Vandecasteele

Ezelstraat 82
8000 Brugge
RPR Gent, afdeling Brugge
Ondernemingsnummer 0428.566.784

050 35 25 16

info@kantoorvandecasteele.be

Nieuwsbrief