Gepubliceerd op: 18 november 2020

Wat betekent in godsnaam het blauwe vinkje of ‘V’tje?

Het blauwe ‘vinkje’ met de slogan ‘Je Makelaar, Je beste Verzekering’. Je ziet het overal. Op briefpapier, op lichtbakken, op de affiches in de bushokjes, op de tram langs de Kust en in Brussel, in de media… Wellicht stel je de vraag wat het blauwe ‘vinkje’ of het ‘V’tje’ betekent ?

Het ‘V’tje staat voor aanvaarding van het voorstel of ons advies aan jouw als klant. Het is samen met de slogan ‘Je Makelaar, Je beste Verzekering’ ook het distributielogo van Brocom, een overkoepelend platform van 2500 onafhankelijke makelaars in België.

Voor de mensen die het nog niet weten,  is de verzekeringsmakelaar met voorsprong de referentie op de markt van verzekeringen. Hij heeft lengtes voorsprong op de banken, de verzekeringsmaatschappijen die zonder makelaar werken en de internet-verzekeringsmaatschappijen.

Je vraagt je wellicht af wat het verschil is tussen een verzekeringsmakelaar en een verzekeringsagent of een bank die ook verzekeringen aanbiedt?

Zonder te spreken over de opleidings- en juridische vereisten, is er één groot en belangrijk verschil.

De verzekeringsmakelaar is onafhankelijk, is niet in dienstverband bij een maatschappij en werkt met verschillende verzekeringsmaatschappijen. Met andere woorden, wij kunnen je een waaier van verschillende verzekeringen van verschillende maatschappijen aanbieden en juist die verzekering voorstellen die het best bij je situatie past.

Een verzekeringsagent of een bank daarentegen werkt met één maatschappij waardoor het aanbod beperkt is.

In schade kunnen wij onze troef als onafhankelijk bemiddelaar benadrukken waarbij we aan jullie kant staan. Zijn er betwistingen bij een expertise na schade, dan zullen wij niet nalaten om een tegenexpertise aan te vragen om je belangen te verdedigen. Zo schakelen we de rechtsbijstandsverzekering in wanneer een verzekeringsmaatschappij haar verplichtingen niet nakomt.

Zowel particulieren als ondernemingen kiezen voor een verzekeringsmakelaar als het om verzekeringsadvies gaat.

En de voornaamste redenen hiervoor zijn:

  • Onze competentie (de verzekeringsmaterie is complex)
  • Onze beschikbaarheid
  • Onze bereikbaarheid, zowel fysiek als digitaal. 

Een beetje reclame maken voor ons beroep, mag ook wel eens, vinden wij. Zeker omdat het merk ‘Je Makelaar, Je beste Verzekering’ zijn 25e verjaardag viert. Hierbij willen we dan ook al onze klanten danken voor het vertrouwen dat we van jullie krijgen.

Kantoor Vandecasteele

Ezelstraat 82
8000 Brugge
RPR Gent, afdeling Brugge
Ondernemingsnummer 0428.566.784

050 35 25 16

info@kantoorvandecasteele.be

Nieuwsbrief