Gepubliceerd op: 3 januari 2022

Meer dan de helft van de Belgen voelt zich niet goed verzekerd na een ernstig ongeval.

Volgens een studie van een grote Belgische verzekeraar heeft één op de 5 Belgische gezinnen tijdens de afgelopen 5 jaar een ernstig ongeval gehad.

Een ongeval is snel gebeurd.

Een valpartij tijdens het fietsen, een blessure of verstuikte enkel tijdens het sporten of een ongeval op de weg naar school of het werk. De vraag is of die gezinnen wel goed verzekerd waren?

Slechts 40% van de ondervraagden zegt goed verzekerd te zijn bij invaliditeit na een ongeval. Maar als het gaat om de invaliditeit van de kinderen na een ongeval, zijn de resultaten nog opvallender want slechts 33% van de ouders voelt zich goed verzekerd.

1 op de 3 mensen denkt zelfs – ten onrechte – dat zijn familiale verzekering tussenkomt voor de eigen lichamelijke schade, terwijl die enkel schade aan anderen dekt.

Conclusie

Meer dan de helft vindt dat ze slecht verzekerd zijn, zeker op vlak van blijvende invaliditeit. Nochtans kan een blijvende invaliditeit voor heel wat financiële lasten zorgen. Denk maar aan loonverlies, medische kosten die niet terugbetaald worden door de mutualiteit of zelfs noodzakelijke aanpassingen aan de woning.

Oplossing

Er bestaan op de markt eenvoudige verzekeringsformules om je daartegen te verzekeren.

Ze beschermen de financiële gevolgen van de verzekerden (individueel of op gezinsniveau) tegen elk soort ongeval in hun privéleven. Niet alleen thuisongevallen zijn verzekerd, maar ook ongevallen tijdens sport-  vrijetijds-, school- of buitenschoolse activiteiten, inclusief verkeersongevallen, zelfs met de moto of de fiets.. en dit met een wereldwijde dekking.

Afhankelijk van de premie - en dat kan reeds vanaf een tiental euro per maand voor een dekking van het volledige gezin - is er een tussenkomst in de medische kosten, ingeval van tijdelijke werkonbekwaamheid, bij blijvende invaliditeit en bij een overlijden.

Sommige maatschappijen breiden hun waarborgen uit met psychologische bijstand na een ongeval. Er zijn ook maatschappijen die de kosten van de dierenarts terugbetalen wanneer de huisdieren (kat en hond) gekwetst geraken na een ongeval. Huisdieren behoren immers ook tot het gezin…

Wil je meer info over de privé-ongevallenverzekering, aarzel niet om met ons kantoor contact op te nemen.

Kantoor Vandecasteele

Ezelstraat 82
8000 Brugge
RPR Gent, afdeling Brugge
Ondernemingsnummer 0428.566.784

050 35 25 16

info@kantoorvandecasteele.be

Nieuwsbrief