Gepubliceerd op: 1 juni 2024

Tips om in de zomermaanden zonder zorgen verzekerd te zijn.

De zomer staat voor de deur. Misschien is het een goed idee om een check-up te doen van je verzekeringen als je zonder zorgen de zomer wil ingaan.

Al eens aan een reisverzekering gedacht?

Het is altijd een goed idee om een reisverzekering af te sluiten als je op vakantie vertrekt. Als er iets gebeurt tijdens de reis (ziekte of ongeval) of er doet zich een noodgeval voor op het thuisfront (een overlijden of schade aan je woning) dan zal de reisbijstand er alles aan doen om zo snel mogelijk een gepaste oplossing te organiseren.  Als je veel centen investeert in je vakantie en je kiest niet voor een reisverzekering, dan neem je een groot financieel risico.

Is je tuin verzekerd?

Misschien is het moment gekomen om eventjes te onderzoeken hoe je tuin verzekerd is. Een tuin is tegenwoordig veel meer dan wat gras en meubilair. Hippe lounge meubelen, een dure barbecue die op een buitenkeuken lijkt, mooie planten, een vijver en eventueel een zwembad. Maar is dat allemaal wel verzekerd tegen stormschade bijvoorbeeld? In de klassieke ‘brandverzekering’ is dit niet verzekerd. Mogelijks bestaat er een beperkte uitbreiding voor een barbecue of tuinmeubels. Maar wil je echt je mooi aangelegde tuin verzekeren met zowat alles wat zich op het terrein bevindt, is het aangeraden om een bijkomende waarborg ‘tuin’ in je brandverzekering af te sluiten.

Wat met diefstal?

6 op de 10 Belgen op vakantie maken zich trouwens zorgen om hun woning onbewoond achter te laten. Waarom dan niet een diefstalverzekering afsluiten als aanvullende dekking in de brandverzekering. De diefstalverzekering kost gemiddeld zo’n 100 euro per jaar, maar verzekeraars keren gemiddeld 3.800 euro uit per diefstal of diefstalpoging in woningen en kleine handelszaken.

En mijn kinderen?

En wat als de kinderen op bivak gaan? Normaliter is de jeugdvereniging of de organisatie verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid (wanneer je oogappel schade aanricht aan derden) en persoonlijke ongevallen. Het is toch aangeraden om de verzekerde bedragen na te kijken. Bij zware letsels is bijvoorbeeld de persoonlijke ongevallenverzekering van de organisatie vaak niet voldoende. Een extra dekking kan hier van pas komen. Maar ook een goede rechtsbijstandverzekering om de opgelopen schade tegenover de verantwoordelijke te verhalen. Of je kind te verdedigen wanneer hij verantwoordelijk gesteld wordt voor een ongeval of schade aan derden.

Zo zijn er nog verschillende vragen? Hoe zit het bijvoorbeeld met de brandverzekering van mijn vakantiewoning? Of komt mijn fietsomniumverzekering tussen in het buitenland? Zonder nog te spreken wat als mijn kinderen en hun vriendjes tijdens het spelletje voetbal op een strand in Spanje schade aanrichten aan een derde?

Check-up van je verzekeringspakket nodig? Aarzel niet om ons te contacteren.

Kantoor Vandecasteele

Ezelstraat 82
8000 Brugge
RPR Gent, afdeling Brugge
Ondernemingsnummer 0428.566.784

050 35 25 16

info@kantoorvandecasteele.be

Nieuwsbrief