Gepubliceerd op: 26 december 2017

In afwachting van de (nieuwe) hospitalisatieverzekering.

Bijna de helft van de Belgen beschikt over een hospitalisatieverzekering via hun werkgever. Wat gebeurt er in geval van ontslag, verandering van werkgever of vertrek met pensioen? Niets is zo goed als een wachtpolis om van de ene naar de andere te overstappen en een prijsstijging van de premie te vermijden.

De wet Verwilghen verplicht een verzekeringsmaatschappij je toe te laten je collectieve hospitalisatieverzekering verder te zetten op individuele basis wanneer je je werkgever verlaat. Maar de voorwaarden zullen niet meer dezelfde zijn. Niet alleen zal de verzekeraar een nieuwe premie berekenen op basis van je leeftijd, hij kan je ook een nieuw medisch onderzoek en/of vragenlijst laten invullen. Gelukkig bestaat er de zogenaamde wachtpolis. 

Wachtpolis 

Dit is een verzekering die je toelaat de voorwaarden van de collectieve hospitalisatieverzekering van je werkgever te verlengen, zonder prijsstijging van de premie en zonder dat de verzekeraar dit kan weigeren wegens gezondheidsredenen. Deze wachtpolis biedt volgende voordelen: 

  • Je bestaande hospitalisatieverzekering kan omgezet worden in een individuele hospitalisatieverzekering bij de verzekeraar waarbij je de wachtpolis onderschreven hebt.
  • Je hoeft geen hogere premie te betalen doordat je een anciënniteit hebt opgebouwd op basis van je instapleeftijd. Hierdoor wordt de premie berekend op basis van de leeftijd bij het afsluiten van de wachtpolis. 

De omschakeling naar een individuele hospitalisatieverzekering kan je niet geweigerd worden omwille van gezondheidsredenen want je hebt bij het afsluiten van de wachtpolis een medische vragenlijst ingevuld. 

Hoe vroeger je een wachtpolis onderschrijft, hoe lager de premie zal zijn wanneer je uit de polis van de werkgever stapt. Als je vanaf vandaag een wachtpolis onderschrijft, zal je later beloond worden met een lagere premie en de zekerheid dat je nog een hospitalisatieverzekering zal kunnen onderschrijven.

Neem met ons contact op voor meer informatie.

Kantoor Vandecasteele

Ezelstraat 82
8000 Brugge
RPR Gent, afdeling Brugge
Ondernemingsnummer 0428.566.784

050 35 25 16

info@kantoorvandecasteele.be

Nieuwsbrief